Automotive Cluster din Serbia, partener al Automotive Forum România

— Business

car

Automotive Cluster din Serbia va fi prezent în cadrul Automotive Forum România în perioada 20-21 Octombrie, eveniment organizat de compania SGP Sorting Group, la Timişoara.

Automotive Cluster Serbia este un grup ce include companii sârbe și instituții producătoare de piese și componente auto, respectiv furnizarea de servicii în acest sector. AC Serbia are 50 de membri și 15 de parteneri și instituții de sprijin din Serbia.

Principalele direcții ale rețelei, care corespund obiectivelor sunt: calificare, informare şi comunicare, know-how, marketing şi cooperare. Dezvoltarea sectorului de componente pentru industia automotive în Romania a Automotive Cluster Serbia, s-a realizat atât prin specializarea unor societăţi autohtone, cât şi prin atragerea unor investitori străini.

Alături de produse propriu-zise care sunt realizate de companii internaţionale, o serie de componente ale acestor produse sunt realizate de societăţi comerciale care îşi desfăşoară activitatea în România. Activitatea acestora în industria automotive poate fi luată în discuţie prin prisma produselor rezultate în urma procesului de producţie: produse din cauciuc şi mase plastice; instalaţii electrice, maşini-unelte, automatizări, fire metalice, confecţii metalice, produse textile.